Navigatie met je spatiebalk!
Introductie

Welkom bij CimpleCare®

Dit gedeelte van de CimpleCare® website is bedoeld voor de leden van het grote publiek en bevat informatie over Cimzia® en het gebruik ervan, links naar nuttige bronnen en belangrijke veiligheidsinformatie.

Reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis (RA)

Reumatoïde artritis of RA is een chronische aandoening die ontsteking, zwelling en pijn in de gewrichten veroorzaakt. Symptomen van RA kunnen jarenlang aanhouden en gaan vaak gepaard met vermoeidheid en een algemeen gevoel van onwel zijn. Meestal verloopt RA in symmetrische patronen, oftewel: als de ene elleboog symptomen vertoont, dan geldt dit doorgaans ook voor de andere elleboog.  

Voor meer informatie over reumatoïde artritis kunt u de onderstaande informatiebron raadplegen.

Axiale spondyloartritis

Axiale spondyloartritis (axSpA)

Axiale spondyloartritis of axiale SpA (afgekort: axSpA) is een inflammatoire aandoening waarbij het belangrijkste symptoom rugpijn is en waarbij sacro-iliïtis al dan niet volgens röntgenopname aanwezig zijn. Deze aandoening wordt onderverdeeld in de onderstaande twee categorieën.

Spondylitis ankylopoetica (SA):

SA is een chronische, inflammatoire, reumatische artritis die in de eerste plaats de wervelgewrichten treft, maar zich kan uitbreiden naar andere lichaamsdelen. Anders dan bij rugpijn, die is veroorzaakt door beschadiging van zenuwen of spieren als gevolg van een sportblessure, een ongeval of een slechte nachtrust, is de pijn die door SA wordt veroorzaakt, inflammatoir en over het algemeen levenslang. Bij SA kunnen zich pijnlijke perioden (exacerbatie of verergering) voordoen, gevolgd door tijdelijke verbetering. Vaak kunnen oefeningen en rekken en strekken helpen tegen de pijn en stijfheid die bij deze aandoening horen. Bij patiënten met SA zijn de röntgenveranderingen duidelijk aanwezig.

Axiale spondylartritis zonder röntgenologisch bewijs van SA:

wordt gekenmerkt door dezelfde symptomen als SA, maar de röntgenveranderingen zijn niet aanwezig.

Voor meer informatie over axiale spondylartritis kunt u de onderstaande informatiebron raadplegen:

Artritis psoriatica

Artritis psoriatica (PsA)

Artritis psoriatica is een chronische inflammatoire aandoening van de gewrichten. PsA is een vorm van artritis die zich voordoet bij sommige mensen met psoriasis (een aandoening waarbij zich op de huid rode plekken voordoen die zijn bedekt met zilverkleurige schilfers). De meeste mensen ontwikkelen eerst psoriasis en krijgen later de diagnose artritis psoriatica. Soms kunnen de gewrichtsproblemen echter al beginnen voordat er huidlaesies zichtbaar zijn.

Voor meer informatie over artritis psoriatica kunt u de onderstaande informatiebron raadplegen:Verhaal van een patiënt

Neem contact met ons op

Voor vragen over uw ziekte of het gebruik van medicatie verwijzen wij u naar uw arts apotheker of verpleegkundige.
Voor vragen over Cimzia® of het melden van bijwerkingen is uw arts, apotheker of verpleegkundige de aangewezen persoon om u toe te wenden.
Voor overige vragen kunt u contact opnemen met:

Neem contact met ons op via

UCB Pharma B.V.

Hoge mosten 2

4822 NH Breda

Nederland

Telefoon: +31 (0) 76 573 11 40

Email : ucbnl@ucb.com